Friståenden med namn som Spirit of Sweden, Cats, Chess, fåglarna, fashion fullkomligt flödade under ledning av flera hängivna ledare och föräldrar. För många gymnaster var drömmen att få plats i Birgittas friståendetrupp. Framträdandena blandade och laborerade med både dans och gymnastik med dräkter och rekvisita som sytts, knåpats och samlats av den engagerade skaran vuxna och ungdomar som fanns i föreningen och föreningens föräldraförening.
Inom Enebybergsgymnasterna fanns ännu klassisk gymnastik och rytmisk gymnastik med band, boll och käglor, både individuellt och i grupp med förgjorda program där alla tävlade på samma program. Under 80-talet gjorde truppgymnastiken sitt inträde, och med den växte föreningen. Det skapade ytterligare en dimension av samarbete och att ha roligt i grupp. Den mer utrymmeskrävande artistiska gymnastiken gav plats för det större antalet gymnaster inom trupp. Vi hade i EG då barngrupper med superviktiga ledare som kom att lägga grunden för att truppgymnastiken blev en framgångssaga. Killarna började i föreningen och med dem kom de första mixgrupperna. Så extra roligt att så många av de ledare och gymnaster som var aktiva under 80-talet fortfarande på olika sätt står föreningen nära!
Lagnölägren var en återkommande händelse varje sommar och andra dagläger anordnades också i såväl Mörbyskolan som i det nybyggda Danderyds gymnasium. Vid ett tillfälle åkte en stor grupp gymnaster på läger i Finland i ett utbyte med en finsk förening.
EG var återkommande gäst på svenska flaggans dag på Solliden och nu började även traditionen som fortfarande finns med uppvisning vid nationaldagsfirandet vid Djursholms slott. Gymnasterna genomförde en mängd med uppvisningar i och utanför kommunen; Eneby torg, Mörby centrum, Danderyd kommuns 100-års firande, svenska gymnastikförbundets 85-års jubileum och inte minst uppvisning, TV-framträdande och gymnastikutbyte under tre veckor i Japan. Ett annat år åkte en grupp från EG på gymnastikturné genom Europa i buss med redskapen hängandes på släp. Under 80-talet hanns det även med en gymnaestrada i Danmark. En av höjdpunkterna var invigningen av EM i gymnastik i den nya Globen där en blandad grupp från Enebybergsgymnasterna var värdinnor i evenemanget samtidigt som de inledde med programmet Spirit of Sweden i vilket gymnaster från andra föreningar bjudits in att delta.
EGs 80-tal innehöll många tävlingar. De egna klubbmästerskapen startades här och har sedan dess varit en underhållande och lärorik tradition. Vid ett par tillfällen arrangerande föreningen SM, i truppgymnastik och show-klass efter att tidigare under årtiondet ha vunnit vid ett par tillfällen, då i trampett. Två av föreningens tjejer tog plats i landslaget för rytmisk gymnastik och tävlade tillsammans med tjejer från Vikingarna. Särskilt spännande var att friståendena i rytmisk gymnastik på flera av tävlingarna ackompanjerades av levande pianomusik.
Mot slutet av årtiondet vann vi det stora priset, gymnastikens Oscar! Priset kom med segern på gymnastikspelen i Helsingborg.
Vilket årtionde! Tänk då att som alltid gick den största delen av tiden åt till lärande och nötande med små och stora framgångar i den så underbara vardagsträningen.